Sneeuw

________________________________________

Sneeuw

De hele dag al is het buiten prachtig, schemerig, donker grijs. Het zingt een beetje in mijn hoofd; ‘let it snow, let snow, let it snow.’ Ik verheug me op de beloofde, zachte vlokken en de heel andere wereld waarin we ons, binnen een paar uurtjes zullen bevinden, als het echt gebeurt. Alles samen in een stille, wit, bedekte wereld waar niets, maar dan ook niets, wordt overgeslagen.

Terwijl er nog geen vlokje is gevallen komen reeksen beelden te voorschijn die zich in mijn herinnering hebben genesteld. Beelden van vogels die precies weten waar ze moeten zijn. Vogels die honger hebben, maar eerst afwachten om dan zo snel als mogelijk, hun kans te pakken. Beelden van vogels die bepalen wie er wel bij mag en wie niet en die vechten over onzichtbare grenzen, die op de vlucht slaan of juist heel brutaal zijn.

Deze kraai bekijkt vanuit de hoogte wie er verjaagd moet worden en of het al veilig is om te landen  op de pinda’s of misschien in het huisje.

De merel durft het wel aan. Gaat naar de zaadjes op de grond tussen de grassprietjes, die maar een klein eindje boven de sneeuw uitpiepen.

_________________________________________

De tekeningen maakte ik een paar jaar geleden op een ipad. Het tekenen op de ipad ging snel en gladjes. Toch ben ik daar weer vanaf geraakt, al weet ik niet meer precies waarom. Maar nu er sneeuw voorspeld is vind ik het wel leuk om deze ipadtekeningen alsnog te voorschijn te halen en in de blog te delen.

________________________________________________________________________

.

2 gedachten over “Sneeuw

  1. Aleid

    Wil je graag laten weten dat ik elke x weer geniet van je kunstplaatjes en bijbehorende teksten. Ze lijken zo fragiel, zo licht, zo subtiel. De figuren echter staan stevig in het leven.
    Het kleurgebruik vind ik mooi. ” vroeger” kon rose naast oranje, groen naast blauw echt niet. Dat vloekte. Er vloekt niks. Wat ik ook interessant vind is je studie er omheen. Hoe word je geïnspireerd, wat raakt jou zodat je begeisterd gaat schilderen.

    Ik heb al eerder gereageerd, maar toen ging er geloof ik iets mis bij het verzenden. Op hoop van zegen.

    Nog een fijne tweede kerstdag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *