Oes plekkie

_____________________________________________________________________________

Verhuizen naar een daolders plekkie in Wapserveen.

____________________________________________________________________________

Wapserveen is een lintdorp van bijna acht kilometer. Langs de lange doorlopende weg, Midden en Oosteinde geheten, staan voornamelijk boerderijen, enkele huizen en het voormalige café Bruins. Als je tegenover dit voormalige café de Butenweg opgaat kom je bij het zencentrum de Noorder Poort.

Hier had ik acht maanden een plek waar ik in olieverf schilderde. De inspirerende setting met ook nog een schitterend uitzicht op de akkers en de weiden tussen het dorp en  Wapserveense AA hebben me veel gebracht. Ik schilderde  portretten en landschappen zoekend naar mijn weg in beeldtaal. Soms ging het met stapjes vooruit en dan, je raadt het al, een paar stapjes achteruit. Maar het atelier was tijdelijk en het centrum heeft de ruimte binnenkort zelf weer nodig.

Gelukkig kan ik mijn spullen verhuizen naar Oes Plekkie bij het kerkje van Wapserveen.

 

Ik trek in bij Ardan die genereus een deel van oes Plekkie aan mij gunt. Hij is de schilder van de wortels (zie blog dd 18 november) en werkt denk ik al een maand of twee in deze ruimte.

Oes plekkie ligt naast de oude pastorie, tegenover het kerkje, dat ooit nog aan Maria werd toegewijd. Maar dat was voor de hervorming denk ik. Het kerkje staat er sinds 1803, de authentieke klokkenstoel stamt uit de zestiende eeuw.

Het is een historische plek, de geschiedenis is voelbaar, ze trekt een beetje aan je ziel en aan je ogen als je hier bent.

 

Het kerkje gerenoveerd, is van sublieme eenvoud en heel functioneel.

Er zijn kerkdiensten om de veertien dagen. De ruimte wordt ook verhuurd voor passende andere activiteiten. Wie weet lukt het zelfs om zó goed en veel te schilderen dat er in zomerweken geëxposeerd kan worden.

_____________________________________________________

Voor meer informatie : http://kerk-wapserveen.nl

 

_______________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 gedachten over “Oes plekkie

 1. Trudy Raymakers

  Wat fijn dat ik je atelier in de Noorderpoort nog gezien heb- met de mooie portretten die je gemaakt hebt en nog aan het maken was. Mooi dat we langs de plaatsen reden waar je nieuwe atelier zou kunnen komen. Nu heb je een plek gevonden, trekkend aan ziel en ogen, welke Ardan samen met je wil delen. Als ik de tekeningen in je blog zie dan wordt dit opnieuw een hele inspirerende plek. Ik verheug me al op de volgende expositie (zomer? kerk?).

 2. Rishi

  Wat leuk!!! Van harte gefeliciteerd Shobha!!! Wat bijzonder…dat oude kerkje vlak voor de deur….wie weet is het nog op leylijnen gebouwd…. Ik wens je er een heel fijne plek en heel veel schilderplezier!!!!!

 3. Joke

  Ahhhh, mooie kans om weer eens een echt ouderwetse kerkdienst mee te maken en daarna naar jouw expositie. Ik verheug me nu al!
  Veel geluk in je nieuwe woning!!!
  Joke

 4. ria duiven

  Leuk om te lezen dat je zo vlakbij een nieuwe ruimte hebt gevonden in Wapserveen. Fijn voor je!
  Ik kijk uit naar de expositie komend zomer. Nu al 2 mooie afbeeldingen gezien van de kerk en oes plekkie.

  Groet van Ria

 5. Yvonne de Mari

  Ha Threes dat zal weer even wennen zijn maar ook weer een verfrissende plek lijkt me. Ieder moment is nieuw hè. Groet Yvonne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *